AUTOMATA KAPUNYITÓ SZERVIZ


Elektromos Kapu Javítás

Budapest és Pest Megyében

06 (70) 336 - 6572

Hibás Kapunyitó Motor Javítás

Kapunyitó hiba javítás ügyében akkor lesz szükséges kapu szerelő szakembert kihívnunk, amikor már mindent kipróbáltunk a hibás kapunyitó motor megjavítására és nagy bosszúságok árán sem sikerült lelket lehelni beléje.

 

   Bevált praktikák a hibás kapunyitó megjavítására az áram elvétele, annak visszakapcsolása, ami egy program újraindításként működik, valamint az infrasorompó megtörölgetése, vagy az elé nőtt gaz kihúzása, ami megoldhatja a problémát. A távirányítóban történő elemcserével is működésre bírhatjuk az elromlott kapunyitó motorunkat. Gyakori hibaként jelentkezik még az áram főkapcsoló, avagy biztosíték leverődése is, amit okozhat egy másik otthoni készülékben bekövetkezett zárlat is. (pl. vízforraló)

Miután minden lehetőséget végig vettünk, felhívunk egy kapu szerelő szakembert, akinek az lesz az első szakmai kérdése a helyszín  beazonosítása után, hogy milyen kapunk van?

 – Szárnyaskapu hiba?
 – Tolókapu hiba?
 – Garázskapu hiba?

Ezekután a következő kérdése a szerelőnek, hogy milyen márkájú a motor?

 Ezt jobb esetben könnyen leolvashatjuk magától a motorról, pl. Proteco, vagy Sommer.
Amennyiben nem látunk rajta feliratot, olyankor vagy egy nagyon régi típusú motorunk van, vagy egy olcsó kínai kapunyitó motorral lepett meg minket anno a kapu szerelő „mester?”

Ilyenkor fotót fog tőlünk kérni, és bízhatunk benne, hogy a régi motorhoz létezik még pót alkatrész, illetve kínai motor esetében elválalja e a javítást.

A következő kérdése a kapu szerelőnknek az lesz, hogy milyen régi maga a szerkezet?
Ezek a kérdések már az őrületbe kergetnek minket, de bíznunk kell abban, hogy nem csak társaságra vágyik az úr a telefon túloldalán, hanem ő már gondolatban felépítette a kapunyitónk márkájából, típusából, és korából annak lehetséges hibáit és végig futtatta az autójában lévő alkatrészek leltárját, hogy el tudja e vállalni az azonnali javítást, amellyel hamar elhárítja óriási problémánk.


Ezáltal egy felkészült kapu szerviz autójában megtalálhatóak különböző 

   – Kapunyitó vezérlés típusok, amelyeket általában villámkár, vagy beköltöző állat, illetve beázás esetén lesz szükséges cserélni,
   – Fotocella hiba elhárításánál, amennyiben cserére lesz szükség, az adott kapunyitó saját fotocellája, vagy annak kompatibilis kiváltója.
   – Rádióvevő panel meghibásodása esetén a vezérlés gyári rádióvevője
   – Apró alkatrészek, ami lehet pl biztosíték, vagy sorkapocs
   – Kondenzátorok, amiket 4 évente kötelező kicserélni a motor élettatramának megőrzése érdekében
   – Végálláskapcsoló, illetve gumi ütközők, a mechanikus hibák elhárításához
   – Specifikus kapumotor hibák elhárításához a motorok belső alkatrészei.

Ezekkel a kapu szerelőnél lévő, kapunyitó alkatrészekkel általánosan a legtöbb kapunyitó hiba elhárítható.

A kapunyitó javítás a legtöbb esetben egy órát vesz igénybe, amely magában foglalja a kapunyitó karbantartását is.
Ilyenkor a kapu szerelő szakember feltárja az eszközök esetleges további hibáit is, amiket szintén megjavít.

Elvétve találkozni olyan esettel is, amikor az ügyfél maga próbálja megjavítani a kaput és miután nem sikerül, utána hív szakembert.

Ilyenkor sajnos nem mindig árulja el az önszorgalomból elvégzett szerelést, ami kellő hozzáértés hiányában nem csak a kapunyitóban okozhat kárt, hanem ügyfelünkben is. Ezt áramütés formájában tapasztalhatja meg.
Mi minden szerelés megkezdése előtt megkérdezzük ügyfelünket, hogy végeztek e házilag javítást a kapunyitó motoron.Sajnos többször előfordult hasonló eset, amikor sokszor a véletlenen múlott, hogy nem ért minket is áramütés, egy hibásan bekötött vezeték miatt,
illetve az egész kapu és kerítés rendszeren is mértünk már hálózati 230V feszültséget, így nem kell meglepődni, ha úgy nyúlunk először a kapuhoz, hogy feszültség kereső van a kezünkben.

Kapu szerviz szolgáltatást általánosan aznap, vagy 24-48 órán belül vállalunk.
Kapunyitó hiba bejelentést telefonon lehet megtenni : 

06-70-336-6572

Illetve kapunyitó szerviz kérelmet az erre kialakított űrlap felületen is
be lehet jelenteni, ahol a fentebb felsorolt részletes információkat kérünk a hibáról.

KAPUNYITÓ HIBA BEJELENTŐ ŰRLAP